Om sidan


Nätmobbning är ett stort problem i dagens samhälle. Enligt Friends Nätrapport för 2016 uppger var tredje ungdom att de har blivit kränkta på nätet det senaste året. Enligt undersökning visar det att 8 procent av tjejerna och 6 procent av killarna blivit utsatta för mobbing via mobilen, datorn eller surfplatta det senaste året. 

Jag har sett många klipp på nätet om unga människor som få utstå mobbningen och även bli kallad massa av elaka saker. Jag kände att något måste göras! Man blir nästan lite mörkrädd av att läsa om hur andra människor beter sig mot andra människor. Det är faktiskt lite skrämmande när man kollar in personernas konton och man inser att det är till stor del är personer mellan 15-17år som skriver allt detta hat.
Idag driver jag ett konto på Instagram med fler än 30 k följare och jag har veta jag har många unga som följer mig och jag kom på idén om att göra något åt detta stora problem. Jag skapade först en sida på instagram och sedan även denna sida för att ni på ett lättare sätt ska kunna följa min kamp mot hatet.
Jag vill med denna sidan sprida kunskap, få folk att öppna ögonen och få folk att förstå att nätmobbningen är ett stort samhällsproblem som bara växer och växer för varje dag som går. När du läser denna text så får någon en elak kommentar på sin sida, antingen på Instagram, Facebook eller på något annat socialt media.

Jag vet att jag kanske inte kan stoppa hatet helt för att så länge som internet finns kommer hatet alltid att finnas kvar,  men jag ska göra allt i in makt att få folk att förstå vad som verkligen händer på internet och hur vanligt det faktiskt är med näthat.


Varje dag läser man om allt som händer i världen, men man läser inte så mycket om att folk faktiskt utsätts för mobbning på nätet. Detta är en vardag för många ungdomar och även vuxna människor idag och när man tänker på det så är det faktiskt fruktansvärt, ingen ska gå runt och må dåligt bara för att andra människor inte kan tänka innan det skriver saker på till någon annan. Hatet kan gå så långt att personen tar livet av sig och när det har kommit dit då har det gått alldeles för långt. Vi människor kan stå emot mycket men inte hur mycket som helst.Här inne läsa om vad Näthat verkligen är. Kommer även att nämna andra typer av mobbning som kan förekomma och kanske inte bara näthat. Det finns ju faktiskt folk som utsätts för mobbning i skolan och de finns mobbning på arbetsplatser. Sen finns det även folk som får utstå hat på grund av att det ser annorlunda ut och även det som inte kommer från sverige även dessa personer får utstå massor av hat. 
 Du kommer även att följa min resa och kamp på min blogg. Kommer även att göra intervjuer med olika personer som är utsatt för olika typer av mobbning. Om du är drabbad av någon typ av mobbning får du gärna hör av dig på min mailadress. 

Jag hoppas att du vilja följa med på min kamp mot näthatet.